Het is zover! Brickmania Wetteren: een 2 daagse expositie in het Scheppersinstituut in Wetteren.

Ik had de bevestiging gekregen dat de club 5 x 1 meter ruimte kon benutten, dus kon het plannen een tijd op voorhand beginnen. Om goed voorbereid naar Wetteren te vertrekken, wou ik reeds op voorhand de layout vastleggen. Dit nam meer tijd in dan gedacht … “hmm, misschien dit hier plaatsen … dan komt de rail niet meer uit … dan verplaats ik dit naar daar en dan … past dat werkje niet meer … ” en zo verder 🙂

Na behoorlijk wat zoekwerk had ik een goede layout gevonden. Om de ogen van de toeschouwers voorbij alle werkjes te laten gaan, had ik een trein en een monorail toegevoegd die slalomden doorheen alle werkjes.

Voor de grote verhuis nam ik voor alle zekerheid nog detailfoto’s van alle werkjes. Zodoende kon ik ze opnieuw in mekaar steken als ze tijdens het transport zouden breken.

We mogen er trots op zijn dat we de enige exposant waren die werkjes van jonge kinderen exposeerden. We genoten wel wat aandacht (hoewel we in een beetje moeilijk vindbare zaal stonden). Vooral kinderen waren wel geïnteresseerd in wat andere kinderen zoal konden bedenken en bouwen. Nogal wat ouders waren onder de indruk van de fantasie!

Het was ook plezant om een aantal van de lego club leden te mogen verwelkomen op de beurs 🙂 Trots bewonderden ze hun werkjes …