Het thema van vandaag was: appartementen, skiliften en bruggen.

De opdracht voor onze jongste bouwers was: bouw een appartement en daarna maken we een grote woontoren van alle appartementen samen. Natuurlijk heeft elk appartement een bewoner nodig, dus allereerst moesten de bouwers een minifigure zoeken of zelf samenstellen. Sommigen waren tevreden meet een vrijgezel(lin), anderen stelden een volledige familie samen. Al vrij snel werden muren en ramen opgetrokken en begonnen de wooneenheden vorm te krijgen. De tijd was aangebroken om de toren op te trekken, de stevigste appartementen onderaan en zo verder naar boven. Met enkele verhogingen ertussen werd het een indrukwekkend hoge toren!

De 2 oudste groepen konden kiezen uit 2 thema’s: een skilift of brug bouwen.  Hier was de keuze voor het thema verdeeld, sommigen wensten verder te werken aan hun bouwwerk van vorige keer, iemand anders wilde verder bouwen aan de trein of gewoon een plannetje volgen en een echte lego set bouwen. Geen probleem natuurlijk 🙂 daar is de Lego Club voor: we voorzien een thema, maar je kan evengoed iets anders bouwen, of zelfs gewoon spelen met je bouwwerk!

Voor de skilift hadden we een koord gespannen van de ene kant van ruimte tot de andere kant. Aan elke lift maakten we een koordje vast waarmee deze naar boven kon getrokken worden. De lift zelf werd aan een katrol vastgemaakt. De katrol is nodig omdat de lego zelf niet makkelijk beweegt op een koord. Misschien bouwen we in een volgende les een nieuwe versie van een lift met technichs onderdelen!

Bij de oudste groep werd na verloop van tijd de opdracht moeilijker gemaakt: kan je de lift gemotoriseerd laten bewegen? 3 bouwmeesters gingen de opdracht aan en uiteindelijk kwamen ze met een beetje hulp tot een goed resultaat.

Eén van onze bouwers maakte een zeer stevige en goed uitgedachte brug waar zonder problemen een trein met meerdere wagons over kon rijden. Misschien volgende keer een brug met 2 sporen naast elkaar, of zelf boven elkaar? Of 2x of 3x zo lang, of weet jij nog iets beters?

We hebben ook een heuse architecte in de club die een volledig ingericht appartement samenstelt, volledig uit eigen fantasie! Zeer mooi bouwwerk!